Utbildningar om design

PRV erbjuder en rad utbildningar om design. Vi har allt från grundkurser till mer avancerade kurser. Och vi kan skräddarsy utbildningar som just ditt företag behöver. På grund av covid-19 hålls alla utbildningar just nu endast digitalt. Kontakta oss gärna så hjälps vi åt att hitta en lösning för just dig!

Vår grundläggande kurs om designskydd ger en bra förståelse för möjligheterna att skydda unika idéer.

Kursmål

Målet med kursen "Designskydd – Hur funkar det?" är att ge dig som jobbar med eller i nära anslutning till designarbete och formgivning - en god grundförståelse för möjligheterna att skydda unika former. Kursen riktas till designer, formgivare, uppfinnare, utvecklingsavdelningar, rådgivare, konstnärer, beslutsfattare, affärsstrateger, IP-administratörer, mönsterskyddshandläggare som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med designfrågor (mönsterrättsfrågor) och behöver grundläggande kunskaper inom området.

Kursbeskrivning

Ofta används också designskydd som ett komplement till exempelvis patent- och varumärkesregistreringar för att ge ett heltäckande och effektivt skydd till en produkt. Att ha en god förståelse för designskyddet och närliggande rättigheter är nödvändigt för att framgångsrikt utnyttja immaterialrätterna i en verksamhet.

Kursen är även en god grund för ytterligare fördjupning i ämnet genom vårt övriga kursutbud som på olika sätt hjälper dig att tjäna pengar på goda idéer.

Exempel på ämnen som tas upp under kursen:

  • Vad krävs för att få ett designskydd?
  • Vad innebär att ett mönster har särprägel?
  • Hur ser ansöknings- och granskningsförfarandet ut?
  • Designskydd i praktiken

Kursen leds av Markus Dahlberg, utbildare på PRV.

Markus Dahlberg på LinkedIn (extern webbplats)

Anmäl dig till kursen

Du får lära dig grunderna om design. Utbildningen har ett fast upplägg men du kan ställa frågor i slutet. Kursen hålls av en varumärkes- och designspecialist.

Antal deltagare: En till fem som sitter i samma lokal
Tid: 1,5 timme
Plats: Webbutbildning (lärare på distans)
Pris: 2500 ex moms
Information och bokning: 

Personligt möte med en designspecialist. Du kan själv påverka vad du vill ta upp och sänder in underlag i förväg. Efter mötet ska du veta mer om vad ett designskydd innebär, hur du gör en ansökan samt var du kan få fortsatt stöd. Kursen hålls av en designspecialist.

Antal deltagare: En eller flera (hur många beror på platsen)
Tid: 2 timmar
Plats: Webbmöte eller personligt möte på PRV i Stockholm (Valhallavägen 136) eller i Söderhamn (Kungsgatan 8)
Pris: 3000 kr ex moms
Information och bokning: utbildning@prv.se

Kursen hålls av en designspecialist och ger grunderna i designskydd. Vad är ett designskydd? Vad ska en designansökan innehålla? Vad kan man få designskydd för? Detta är en så kallad Take Away-kurs som vi kan ta med till ditt företag eller arbetsplats.

Om ni vill gå kursen på plats hos PRV så hålls den enskilt för er på företaget och ni kan utan insyn från andra diskutera era frågor. Kursen passar dig som exempelvis arbetar med formgivning eller utvecklingsarbete inom design, men passar även företagsrådgivare.

Antal deltagare: Enligt överenskommelse med kund
Tid: 3 timmar
Plats: Hos kund eller hos PRV i Stockholm, Valhallavägen 136
Pris: Beror på upplägg, antal deltagare och plats.
Information och bokning: 

Kursen hålls av en designspecialist från PRV och en extern specialist och ger en bred allmänförståelse för designskydd. Vad krävs för att få ett designskydd? Vad innebär att ett mönster har särprägel? Hur ser ansöknings- och granskningsförfarandet ut? Designskydd i praktiken.

Kursen passar till exempel designers, formgivare, uppfinnare, utvecklingsavdelningar, rådgivare, konstnärer, beslutsfattare, affärsstrateger, IP-administratörer och mönsterskyddshandläggare.

Antal deltagare: Max 12 deltagare per kurstillfälle
Tid: Heldag
Plats: Hos PRV i Stockholm, Valhallavägen 136
Information och bokning: 

Passar inte någon av kurserna ovan? PRV har många experter på design. Vi erbjuder företagsanpassade utbildningar där du får ge förslag på innehåll i utbildningen utifrån de behov ni har på företaget. Utbildningen kan omfatta allt från en halv dag till flera dagar och hålls enskilt för er. Kontakta oss så kommer vi överens om upplägg.

Pris: Beror på upplägg, antal deltagare och plats.
Information och bokning: